Βιβλιοθηκη εντομωνπαρασιτων

Σε αυτή τη σελίδα θα βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα έντομα και άλλα παράσιτα που ζουν σε κατοικίες. Βρείτε το έντομο που ας ενδιαφέρει και βρείτε πληροφορίες σχετικά με τα χαρακτηριστικά τους και τις συμπεριφορές τους καθώς και πως μπορείτε να ελέγξετε την ανάπτυξή τους.
Μυρμήγκια Τα μυρμήγκια είναι κοινωνικά έντομα της οικογένειας Formicidae και μαζί με τις σφήκες και τις μέλισσες, αποτελούν την τάξη Υμενόπτερα.
Κοριούς Ο κοριός είναι έντομο μεγέθους 4-7 mm.
Σκαθάρια Aνήκουν στα έντομα με τελεία μεταμόρφωση, δηλαδή γεννούν αυγά απ' όπου βγαίνουν οι προνύμφες, που δεν ομοιάζουν με το σκαθάρι
Πουλιά Τα πτηνά είναι ζώα ομοιόθερμα σπονδυλωτά, που στη συντριπτική πλειονότητά τους μπορούν να πετούν με τις πτέρυγες ή φτερούγες, οι οποίες βρίσκονται στη θέση των πάνω άκρων τους.
Ψύλλοι (σκύλου - γάτας) Ψύλλος είναι η κοινή ονομασία απτέρων εντόμων που ανήκουν στην τάξη Σιφωνάπτερα.
Κατσαρίδες Οι κατσαρίδες είναι έντομα, τα οποία αποτελούν μια τάξη: τα Βλαττοειδή. Από μερικούς ειδικούς το Βλαττοειδή θεωρούνται υπόταξη των δικτυόπτερων.
Ψύλλοι Ψύλλος είναι η κοινή ονομασία απτέρων εντόμων που ανήκουν στην τάξη Σιφωνάπτερα.
Σκώροι O σκώρος είναι ένας τύπος έντομο που μοιάζει με την πεταλούδα και ανήκει στην ίδια σειρά, δηλαδή, Λεπιδόπτερα
αλλα παράσιτα Πληροφορίες για άλλα παράσιτα
Τρωκτικά Τα τρωκτικά (Rodentia) αποτελούν τάξη των πλακουντοφόρων, αναγάλιδων θηλαστικών, η οποία περιλαμβάνει περίπου 2300 είδη.
Σφήκες H σφήκα είναι έντομο, υμενόπτερο, απόκριτο και κεντροφόρο. Οι σφήκες έχουν ελάχιστο τρίχωμα και είναι πολύ έντονα χρωματισμένες.
Τερμίτες Οι τερμίτες, κοινό όνομα για τα έντομα με επιστημονικό όνομα Ισόπτερα (Isoptera), είναι πτερυγωτά έντομα αλλά οι ειδικοί δεν συμφωνούν στην ακριβή κατάταξη.